16:54 Спостерігачі ОБСЄ, які прибули на місце катастрофи літака «Боїнг-777» Malaysian Airlines, були обстріляні. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тіммермансом, повідомляє прес-служба Глави держави.

15:09 СБУ практично точно встановила місце запуску ракети, що уразила літак «Боїнг-777» Malaysia Airlines 17 липня, заявив керівник департаменту контррозвідки СБУ Віталій Найда.

14:40 Глава малайзійського оборонного відомства Хішамуддін Хусейн повідомив, що їхня спільна з прем'єр-міністром Наджібом Разаком родичка загинула внаслідок катастрофи авіалайнера на сході України.

13:48 Донецька обласна державна адміністрація заявляє, що члени незаконних збройних формувань мають намір вивезти залишки літака «Боїнг-777» Malaysia Airlines в невідомому поки що напрямку. 

13:03 Українська сторона не має жодної «чорної скриньки» з літака «Боїнг-777» Malaysia Airlines, що зазнав катастрофи, заявляє спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

12:24 Станом на ранок 19 липня виявлено тіла 186 загиблих внаслідок падіння літака Малайзійських авіаліній у Донецькій області.

11:56 Члени незаконних збройних формувань не дають можливості компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародне співтовариство та представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній. 

11:51 Президент України Петро Порошенко висловив співчуття главам держав, громадяни яких загинули внаслідок трагедії з літаком авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» над Україною.

10:32 У США є чіткі докази того, що ракетний постріл по літаку рейсу MH17 був зроблений з території, яка повністю контролюється членами незаконних збройних формувань.

10:16 Авіакомпанія Malaysia Airlines опублікувала на своєму офіційному сайті повну інформацію про громадянство загиблих внаслідок катастрофи літака «Boeing-777» у Донецькій області.

19 липня

17:54 Авіакомпанія «Малайзійські авіалінії» виплатить первісну компенсацію родичам загиблих унаслідок катастрофи малайзійського лайнера на сході України в розмірі п'яти тисяч доларів, про це заявив у п'ятницю на прес-конференції віце-президент компанії Хейб Гортер.

16:15 Лайнер «Малайзійських авіаліній» «Боїнг-777», що розбився в Україні, з високою вірогідністю міг бути збитий, заявив міністр безпеки та юстиції Нідерландів Іво Опстельтен.

16:14 Росія не має наміру забирати «чорні скриньки» малайзійського «Боїнга-777», що розбився в Донецькій області.

16:05 На місці катастрофи авіалайнера Малайзійських авіаліній у Донецькій області знайдено дві «чорні скриньки».

15:44 Спостерігачі ОБСЄ в складі 30 осіб прямують до місця катастрофи малайзійського літака. Про це заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута, повідомляє прес-служба ОДА.

15:23 В Європейському Союзі вважають, що передчасно робити політичні висновки щодо авіакатастрофи малайзійського лайнера «Боїнг-777» в Україні.

14:26 Аналіз наявної інформації свідчить, що підстав підозрювати наявність технічних несправностей у «Боїнга» наразі немає. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив льотчик Віталій Горовенко.

14:18 Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтвердила той факт, що прес-секретар організації Гленн Томас був на борту «Боїнга-777», який зазнав катастрофи на сході України, і загинув.

14:15 Передбачити катастрофу малайзійського «Боїнга», а тим більше запобігти їй, з технічної точки зору було нереально. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив експерт з питань військово-політичного міжнародного співробітництва Олександр Палій.

14:03 Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) відправить в Україну фахівців для надання допомоги в ідентифікації жертв авіакатастрофи малайзійського Боїнга. Про це глава МВС України Арсен Аваков домовився під час телефонної розмови з генеральним секретарем Інтерполу Рональдом Ноублом.

13:51 Тіла загиблих в авіакатастрофі у Донецькій області відправлять до Харкова, де працюватиме спеціальна лабораторія для ідентифікації тіл загиблих.

13:28 На місці катастрофи малайзійського авіалайнера виявлено тіла 181 загиблого.

12:32 Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею 258 КК України (терористичний акт) у зв'язку з катастрофою малайзійського літака в Донецькій області 17 липня.

12:06 Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами запросило до розслідування падіння Боїнга-777 авіакомпанії «Malaysia Airlines», міжнародні авіаційні організації та представників авіаційної влади країн Малайзії та Нідерландів, про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

11:57 Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав трагедію з «Боїнг-777» на Донбасі міжнародним злочином, за який винні мають понести відповідальність у Міжнародному трибуналі в Гаазі.

11:51 У Донецькій області 17 липня був створений оперативний штаб з ліквідації наслідків авіакатастрофи «Боїнга-777» компанії «Малайзійські авіалінії».

11:40 Враховуючи пряму зацікавленість світового співтовариства, на сьогодні є можливість максимально точно встановити усі обставини катастрофи «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній». Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук.

11:28 Після катастрофи літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» у Донецькій області світ отримав черговий сигнал про необхідність надання допомоги Україні. Таку думку в коментарі Forum'y висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

11:04 Розслідувати катастрофу «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній» повинна міжнародна комісія, тому що тільки вона може достовірно визначити, хто винен у цій катастрофі. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив колишній заступник глави СБУ Олександр Скіпальський.

09:25 Президент Росії Володимир Путін вважає, що катастрофи «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній» не було б, якби не були відновлені бойові дії на сході України.

09:17 «Малайзійські авіалінії» поширили заяву, в якій уточнили, що всього на борту «Боїнга-777», який належав їй і розбився на території України, перебувало 298 пасажирів та членів екіпажу.

09:08 Колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов висловив співчуття родичам усіх загиблих внаслідок катастрофи літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» у Донецькій області.

08:57 Сьогодні відбудеться екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з падінням малайзійського літака «Боїнг-777» у Донецькій області.

08:42 У Міністерстві закордонних справ України створено оперативний штаб, який працюватиме на цілодобовій основі з метою забезпечення опрацювання звернень рідних загиблих пасажирів «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній» та координації відповідної роботи з дипломатичними установами іноземних держав, акредитованими в Україні.

08:26 Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун висловлює свої співчуття у зв'язку з трагедією літака «Малайзійських авіаліній» і закликає до повного розслідування обставин катастрофи.

08:02 Станом на 7:00 18 липня на місці падіння літака «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» у Донецькій області виявлено тіла 121 загиблого, повідомляє прес-служба ДСНС.
 

Фото «ИТАР-ТАСС»

18 липня

23:01 За період проведення антитерористичної операції зенітно-ракетні комплекси Збройних Сил України не застосовувалися, жодного запуску зенітних керованих ракет не було. Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони України.

22:43 Європейський Союз заявляє, що шокований обставинами трагедії з малазійським літаком і говорить про необхідність негайного міжнародного розслідування.

22:28 Розпорядженням керівництва Європейської організації з безпеки повітряної навігації (Eurocontrol) повітряний простір України закрито для польотів літаків цивільної авіації. Про це заявив директор цієї організації Тітгат Люк.

22:09 Президент України Петро Порошенко вважає катастрофу малазійського літака в Донецькій області терактом. Про це він заявив у ході наради з представниками депутатських фракцій та груп Верховної Ради України, повідомляє прес-служба Глави держави.
 

Фото «ИТАР-ТАСС»

21:51 Катастрофа лайнера Malaysia Airlines - це «жахлива трагедія», США з'ясовують, чи були на його борту американці, заявив президент США Барак Обама.

21:22 Політ авіалайнера Malaysia Airlines проходив у повітряному просторі України без будь-яких проблем, і ніяких повідомлень від пілотів не надходило. Про це повідомив сьогодні журналістам в.о. генерального директора «Украероруху» Дмитро Бабейчук на брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

21:20 Президент України Петро Порошенко висловив глибокі співчуття прем'єр-міністру Малайзії Наджибу Разаку у зв'язку з трагічним падінням літака Малайзійських авіаліній на території Донецької області.

21:12 Французька авіакомпанія Air France вирішила припинити польоти через повітряний простір України у зв'язку з катастрофою малазійського літака, повідомили в четвер представники авіаперевізника.

21:00 Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, в ході якої повідомив про обставини падіння на території Донецької області літака малайзійських авіаліній, що прямував за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур.

20:39 Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявляє, що представники ДНР заважають прибуттю до місця аварії малазійського літака представників рятувальних служб та правоохоронних органів.
 

Фото «ИТАР-ТАСС»

20:07 Президент Росії Володимир Путін поінформував президента США Барака Обаму про катастрофу малайзійського літака над територією України.

19:37 Авіація сил антитерористичної операції в четвер у повітря не піднімалася. Про це заявив керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов.

19:34 Президент України Петро Порошенко відкидає причетність Збройних сил до обстрілу літака авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що впав у Донецькій області.

19:20 Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився терміново створити урядову комісію для з'ясування обставин катастрофи в Донецькій області літака Боїнг-777 «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія).

19:06 Президент України Петро Порошенко виступив за створення державної комісії із залученням фахівців ІКАО та інших міжнародних структур для розслідування авіакатастрофи з літаком авіакомпанії «Малазійські авіалінії» Боїнг-777.

18:40 Літак «Боїнг-777» Малазійських авіаліній, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

438