У США є чіткі докази того, що ракетний постріл по літаку рейсу MH17 був зроблений з території, яка повністю контролюється членами незаконних збройних формувань. Про це в ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком заявив віце-президент США Джозеф Байден, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Порошенко і Байден обговорили результати екстреного засідання Ради Безпеки ООН. Президент України висловив вдячність за послідовну підтримку Сполученими Штатами України, у тому числі в ході засідання Ради Безпеки», - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники домовилися, що подальша координація міжнародних зусиль є важливим елементом для боротьби з тероризмом і подоланням нових викликів, з якими сьогодні зіткнулися Україна і весь світ.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Для розслідування трагедії створено урядову комісію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом