У Львові матері, дружини та інші родичі військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади з обідньої пори 17 липня до 2-ї години ночі 18 липня перекривали рух транспорту на одній із центральних магістралей міста, вимагаючи допомоги львівським десантникам в аеропорту Луганська.

Близько 80 осіб, переважно жінки, зібралися біля центрального входу у в/ч 80-ї окремої аеромобільної бригади на вулиці Стрийській, вимагаючи допомоги десантникам, які несуть службу в зоні АТО.

Люди розтягли сигнальну стрічку поперек вулиці Стрийської, яка йде від центру Львова до центрального автовокзалу та стадіону «Арена Львів» на ділянці від Податкової адміністрації у Львівській області до центру, і вимагали від керівництва міста та області надати їм транспорт, щоб вони могли виїхати в зону АТО до своїх синів та чоловіків.

На бічних вулицях утворилися незначні затори. Були задіяні працівники ДАІ, які регулювали об'їзд автотранспорту іншими ділянками. Водії не нарікали на незручність, а пасажири тролейбуса № 25, який у зв'язку з перекриттям припинив курсувати за маршрутом, висловили готовність дістатися до необхідних місць пішки, повідомляє «УНІАН».

Родичі військовослужбовців заявляли представникам військової частини, які вийшли до них, що у десантників, котрі захищають аеропорт у Луганську, закінчилися продукти, закінчуються набої, і вони постійно перебувають під щільним вогнем.

Як сказала дружина одного з військовослужбовців, її чоловік повідомив, що «всі вищі чини втекли з аеропорту і залишили напризволяще бійців».

Родичі десантників заявили, що готові проводити свій протест безстроково, поки їм не нададуть транспорт для виїзду в зону АТО, а також поки вони не отримають від своїх синів і чоловіків інформацію, що до них надійшла допомога та їх звільнили з оточення.

Вночі, після переговорів з керівництвом військової частини, люди заявили, що припиняють протест, який відновлять, якщо не буде вжито заходів допомоги львівським десантникам у Луганську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254
Теги