Члени незаконних збройних формувань не дають можливості компетентним органам України розпочати розслідування і відмовляються допустити міжнародне співтовариство та представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній. Про це йдеться в заяві Кабінету Міністрів України, опублікованій на урядовому порталі.

За даними уряду, члени НЗФ вивезли 38 тіл загиблих у морг Донецька, де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно проводитимуть розтин. Також вони ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії.

«Уряд України офіційно заявляє: НЗФ за підтримки Росії намагаються знищити докази міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародного співтовариства і закликаємо зобов'язати Росію відкликати своїх членів НЗФ і дати можливість українським та міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії», - йдеться в заяві.

У прес-службі зазначили, що уряд України поінформував усі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації.

«Урядом забезпечені необхідні технічні засоби і персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечені всі можливості для репатріації тіл у відповідні країни, однак на цьому етапі НЗФ зробили неможливим цей процес», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту було 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191