СБУ практично точно встановила місце запуску ракети, що уразила літак «Боїнг-777» Malaysia Airlines 17 липня, заявив керівник департаменту контррозвідки СБУ Віталій Найда.

«Пуск ракети системи «Бук» був здійснений з району смт Сніжне (Донецька область), який контролюється членами НЗФ, однак в інтересах слідства ми не розголошуємо точне місце, про яке маємо практично достовірні дані», - сказав він на брифінгу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Найда стверджує, що запуск був проведений російськими військовими фахівцями, а наказ віддавав керівник групи бойовиків Ігор Безлер. «Росія зобов'язана надати нам імена осіб, що здійснили запуск ракети», - підкреслив він.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

У Кабінеті Міністрів України заявили, що члени незаконних збройних формувань намагаються знищити докази причетності до збитого «Боїнга».

Спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що Україна не отримала жодної «чорної скриньки» з «Боїнга», який розбився.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом