Враховуючи пряму зацікавленість світового співтовариства, на сьогодні є можливість максимально точно встановити усі обставини катастрофи «Боїнга-777» «Малазійських авіаліній». Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук.

«Це катастрофа не тільки «Боїнга». На межі катастрофи все людство, враховуючи географію, громадянство тих, хто був на борту цього літака. Що стосується обставин і причин, то я сьогодні можу сказати, що поки що дії української влади правильні. Потрібно терміново підключати міжнародних експертів і негайно сприяти встановленню істини й правди. Скільки б ми зараз про це не говорили, кого б не звинувачували... все має бути чітко доведено. Такі можливості є», - вважає Кузьмук.

На його думку, процес розслідування буде складним, адже цілком ймовірно, що знайдуться сили, яким буде невигідним оприлюднення всіх фактів.

«Але я переконаний в тому, що всі країни, громадяни яких були на борту цього «Боїнга», докладуть максимум зусиль, щоб «до атомів» ситуація була розщеплена», - переконаний екс-міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малазійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився створити урядову комісію для з'ясування обставин катастрофи в Донецькій області літака Боїнг-777 «Малайзійських авіаліній».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

652