Спостерігачі ОБСЄ в складі 30 осіб прямують до місця катастрофи малайзійського літака. Про це заявив губернатор Донецької області Сергій Тарута, повідомляє прес-служба ОДА.

«ОБСЄ у складі 30 осіб зараз прямує до місця трагедії. Ви знаєте про те, що у нас на території Донецької області була аналогічна трагедія з російським літаком. У нас є достатній досвід, є хороша лабораторія. Тому ми зі свого боку повністю підготовлені до проведення всіх необхідних робіт», - сказав він.

Він також зазначив, що вже практично 70% тіл виявлені. «Залучено близько 170 осіб, це і правоохоронці, це працівники ДСНС, мисливці, всі хто готовий допомогти», - додав чиновник.

За його словами, далі буде необхідно провести огляд у присутності прокуратури, криміналістів, забезпечити перевезення тіл у Харків. «Харків буде містом, де проводитимуться всі слідчі дії криміналістів. І туди прямуватимуть родичі. Туди ж буде спрямована міжнародна група, яка робитиме висновок з цієї трагедії», - підсумував Тарута.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України. На борту перебувало 298 пасажирів і 15 членів екіпажу.

Наразі відомо про виявлення тіл 181 загиблого.

Тіла загиблих в авіакатастрофі відправлять до Харкова, де працюватиме спеціальна лабораторія для ідентифікації тіл загиблих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом