Тристороння контактна група високопоставлених представників України, Російської Федерації та ОБСЄ зібралася в Києві у четвер, 17 липня, і провела відеоконференцію з представниками членів незаконних збройних формувань у Донецьку.

Як повідомляє офіційний сайт ОБСЄ в п'ятницю, відбулася відеоконференція «через катастрофу Малайзійського авіалайнера в Донецькій області та з метою узгодження щодо низки актуальних практичних заходів».

Представники НЗФ у Донецьку погодилися на те, щоб віддалитися від місця катастрофи і дати місцевим органам влади можливість розпочати підготовку до пошуку тіл.

Крім того, вони повинні надавати безпечний доступ та гарантії безпеки для національної комісії з розслідування, у тому числі міжнародних слідчих, в районі, який перебуває під їхнім контролем, а також гарантувати безпечний доступ та гарантії безпеки спостерігачам ОБСЄ.

«Вони також повинні співпрацювати з відповідними органами України з усіх практичних питань, що виникають у ході пошукових робіт», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малазійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом