В Україну прибуває все більше і більше іноземних футбольних уболівальників. Величезна кількість із них користуються, зокрема, метрополітеном. Допомагати гостям у підземці покликані волонтери.

На станції Київського метрополітену «Святошин» волонтерську службу несуть дві дівчини у зелених футболках – Сніжана і Ольга. Обидві викладають англійську мову у початкових класах.

 

«Люди не дуже часто до нас підходять. Думаю, якби ми стояли у центрі, то було б по-іншому. Найчастіше у нас запитують, куди пройти, куди проїхати українці, але іноді звертаються й іноземці», - зазначила Сніжана.

Як нам розповіли дівчата, працюють вони у кілька змін, харчування їм забезпечують безкоштовне в одній із мереж ресторанів, проїзд по Києву всіма видами транспорту, крім маршруток, теж безкоштовний. «Оскільки ми ще навчалися в університеті, то нам обіцяли, що волонтерство допоможе на іспитах. Але ми й самі їх склали... Ми вже закінчили навчання, але стоїмо від університету... Волонтерство нічого не дає. Ми просто патріоти і любимо Київ», - каже Сніжана.

У свою чергу, волонтер Ольга, яка працює на станції «Вокзальна», розповіла, що до неї часто за допомогою звертаються іноземці. В основному запитують, як проїхати у потрібне місце, а також просять допомогти купити жетони. Дівчина зазначила, що сподівалася, що іноземці будуть цікавитися культурними пам'ятками України, але таких випадків мало.

 

Допомагають волонтерці у її роботі міліціонери.

Як заявили нашому кореспонденту фанати із Англії та Сирії, вони дуже задоволені роботою і волонтерів і правоохоронців. «Ми дуже задоволені, вони просто супер! У Харкові, наприклад, навіть проводили мене за руку і показали, де поїзд. Дуже їм вдячний», - поділився сирієць.

 

На пересадочній станції «Золоті ворота» караул несуть дві дівчини – Олена та Христина. За їхніми словами, працювати на станції непросто, іноді навіть немає часу піти на перерву, але дівчата не засмучуються. «Нам здається, що представляти Україну волонтерами – дуже відповідальне завдання, ми цьому раді. Це можливість допомагати людям і поспілкуватися з ними різними мовами», - поділилася Олена.
 

За словами Христини, запитують у волонтерок різне. Наприклад, яка глибина станції? Дівчата не губляться і відповідають: 93 метри. Також часто іноземці цікавляться у волонтерів, звідки вони так добре знають англійську мову. «Ми працюємо викладачами англійської», - розповіла Олена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334