Міністерство закордонних справ вважає, що Бі-бі-сі варто не просити вибачення, а «відкоригувати ситуацію» після показаного фільму, в якому йдеться про нібито існування расизму в Україні. Про це заявив сьогодні під час круглого столу керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

«Потрібно не просто вибачатися, а відкоригувати ситуацію. Бі-бі-сі цим уже зайнялося, - їхній останній сюжет про Україну абсолютно зважений», - повідомив він.

За словами Волошина, уже вчорашній сюжет на сайті Бі-бі-сі про футбольний чемпіонат в Україні можна назвати дуже позитивним.

«Там йдеться, що в Україні все нормально - і на полі, і за його межами. Але присутнє критичне зауваження щодо високих цін на квартири», - зазначив керівник департаменту інформаційної політики МЗС України.

Як повідомляв раніше ForUm, МЗС заявило про те, що чекає вибачень від Бі-бі-сі за показаний напередодні проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 фільм, в якому мова йде про нібито існування расизму в Україні.

Нагадаємо, у травні в програмі «BBC Panorama» був продемонстрований фільм, у якому говорилося про проблеми расизму та футбольного хуліганства на стадіонах України і Польщі, а колишній гравець збірної Сол Кемпбелл радив англійцям уникнути поїздки в дві східноєвропейські країни.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327