Польські суди під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року розглянули 166 справ про злочини, пов'язані з турніром, до яких були причетні 228 людей.

При цьому 104 справи завершилися обвинувальними вироками, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012» з посиланням на Міністерство юстиції Польщі.

В основному справи стосувалися громадян Польщі (192 людини), але також іноземців: росіян (17), хорватів (6), ірландців (5), румун (4), по одному громадянину Іспанії, Великобританії і Люксембурга. У випадку з російськими фанами, 10 із яких отримали незначні терміни ув'язнення і штрафи, ситуація набула і певного політичного забарвлення.

Підсумовуючи проведення Євро-2012 з точки зору безпеки, міністр внутрішніх справ Польщі Яцек Ціхоцький підкреслив, що підпорядковані йому служби «успішно склали іспит». Особливо непросто довелося працювати у день матчу Польща – Росія 12 червня, коли тисячі поліцейських припиняли сутички між футбольними хуліганами біля Національного стадіону у Варшаві.

Міністр також відзвітував, що, незважаючи на численних приїжджих, кількість крадіжок під час чемпіонату впала з 3,5 тис. до 2,9 тис., а розбійних нападів та побиття зменшилися, відповідно, на 22% і 27%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269