Розв'язана на Заході кампанія проти України перед чемпіонатом Європи з футболу «вилетіла в трубу». Про це в інтерв'ю Московським новинам заявив другий президент України Леонід Кучма.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи дав чемпіонат щось істотне Україні, Кучма сказав: «Дав, звичайно. Дав тому, що та кампанія, яка була розв'язана на Заході проти України, проти нинішньої влади, вилетіла в трубу. Політики можуть, звичайно, залишатися при своїй думці, а люди-то на власні очі переконалися, що все, що їм говорять політики про Україну, не відповідає дійсності».

«Прості вболівальники із Західної Європи побачили Україну, наш Київ, побачили українців, побачили доброзичливе ставлення до себе, подивилися на українських уболівальників. Тому, звичайно, інтерес простих людей, європейців, до України - він збільшився. Адже перед початком Євро-2012 з опитуваннями тамтешніх соціологів у тій же Німеччині тільки 30% німців знали, що є така країна - Україна. Тридцять! А сьогодні, думаю, вся Німеччина знає», - додав він, передає «ЛIГАБiзнесIнформ».

Коментуючи репліку видання про те, що в Європі антиукраїнська пропаганда діє ефективно і цілеспрямовано, Кучма зазначив: «Що говорити, чужа, зловмисна пропаганда може зробити з країною, з окремою особистістю все що завгодно. Я сам на собі, ви це знаєте, не один раз відчував. Взяти той же скандал з «Кольчугою», затіяний американцями, чи справа Гонгадзе, щодо якої тільки в суді вдалося довести, що я абсолютно непричетний. Неприємно, важко, що це з тобою роблять не американці, а свої ж співгромадяни. Тільки так, через відкрите чесне обговорення або через особисту присутність вболівальників, як це і відбулося в реальності з Україною на Євро-2012, коли маса людей переконується в протилежному, можуть бути спростовані наклеп і зловмисне перекручування реальності, тоді й запал пропагандистів трохи згасне».

«А так, якби не було Євро-2012, продовжували б думати в Європі, що ми - дикуни», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, у МЗС України заявляють, що під час проведення Євро-2012 футбольні пристрасті перемогли політичні емоції.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367