Україна готова купувати вугілля у розташованих в зоні проведення АТО державних шахт виключно за умови їх перереєстрації на підконтрольних центральній владі території країни, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на підсумковій прес-конференції в Києві у вівторок.

«Яке одне з ймовірних рішень? - Державні шахти перереєстровуються у Києві, виключно в банках, які під контролем Києва, у державних банках. Оплата за вугілля - виключно за фактом поставки такого вугілля... Розрахунок заробітної плати виключно шляхом направлення коштів на карткові рахунки працівників шахт», - наводить слова Яценюка Інтерфакс-Україна.

За словами прем'єра, нині Міністерство енергетики та вугільної промисловості працює над такими варіантами купівлі вугілля із зони АТО.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що уряд України не буде закуповувати вугілля у самопроголошених ДНР і ЛНР.

Донецька і Луганська народні республіки закликали Росію примусити Київ зняти економічну блокаду Донбасу і не постачати в Україну вугілля тих марок, яке є в цьому регіоні.

У Донецькій області 95 шахт, з яких 32 розташовані на вільній від окупації території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421