Російський вболівальник Віктор Єрьомін, який вийшов напередодні із польської в'язниці, у неділю був депортований на батьківщину, повідомила РІА «Новости» прес-секретар прикордонної служби Агнешка Голяс.

Відповідне рішення прийняв у неділю глава адміністрації Мазовецького воєводства Яцек Козловський. Останній в'язень чемпіонату Європи з футболу 2012 автоматично був включений у список іноземців, яким протягом п'яти років заборонено в'їзд до країн шенгенської зони.

«Він виїхав із Польщі», - сказала співрозмовниця агентства.

Двадцятидев'ятирічний Єрьомін після відбуття двомісячного терміну позбавлення волі у суботу був переданий прикордонній службі і чекав від'їзду до Росії у пункті для депортованих осіб. Раніше старший радник посольства РФ у Польщі, завідувач консульським відділом Дмитро Нестеров передав Єрьоміну квитки, куплені на гроші родичів уболівальника.

«Для мене Євро-2012 закінчився тільки зараз», - так прокоментував звільнення останнього вболівальника із РФ Нестеров, який протягом двох місяців займався справами затриманих росіян.

Під час проведення чемпіонату Європи з футболу, який розпочався 8 червня і завершився 1 липня, у Польщі було затримано понад 100 російських громадян. Більше двох десятків опинилися у поліції у зв'язку з безладами у Варшаві 12 червня, у день матчу Росія - Польща.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

373