Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосив, що жодна із допінг-проб, узятих до і під час чемпіонату Європи в Україні та Польщі, не виявилася позитивною.

«Ніяких заборонених препаратів ні під час позатурнірних перевірок, ні у ході фінальної стадії виявлено не було», - наголошується у повідомленні.

Тренувальну базу кожної із 16 команд-учасниць Євро відвідували фахівці УЄФА із Німеччини, Франції, Словаччини та Македонії. Аналіз проб крові та сечі після кожного матчу проводила акредитована лабораторія Міжнародного антидопінгового агентства (ВАДА) у Варшаві. По десять гравців із кожної команди перевірялися поза змаганнями, по два - після кожного матчу. Проби, взяті під час європейської першості, оброблялися протягом доби після гри, щоб команда знала результат до початку наступної зустрічі.

«УЄФА знову проявив принципове прагнення бути в авангарді боротьби з допінгом в елітному футболі, реалізувавши велику програму допінг-контролю серед усіх команд і футболістів, які виступали на Євро. Перевірки не залишали футболістам можливості домогтися успіху нечесним шляхом. Ми знову можемо пишатися антидопінговою програмою», - заявив голова Медичного комітету УЄФА Мішель Д'Хооге.

Нагадаємо, 27 червня професор університету німецького Херольдсберга Фріц Зергель заявив, що збірна України перед стартом Євро-2012 застосовувала заборонений препарат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496