Українські стадіони під час проведення Євро-2012 відвідали 1.4 млн глядачів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив сьогодні на прес-конференції операційний директор УЄФА Івентс SA Мартін Каллен.

За його словами, рекордсменом за відвідуваністю в Україні став матч між Швецією та Англією, який зібрав 64,6 тис. уболівальників. «Найбільш відвідуваним матчем у Польщі стала гра у Варшаві між збірними Польщі та Греції - трохи більше 59 тис. глядачів», - зазначив він. Кален підкреслив, що наповнюваність стадіонів склала 98.6%.

Він також повідомив, що у порівнянні попереднім Євро, який проходив у Швейцарії, фан-зони в Україні відвідали вдвічі більше вболівальників - близько 7 млн ​​ осіб. За словами Каллена, рекорд за відвідуваністю встановила харківська фон-зона 13 червня, зібравши 300 тис. відвідувачів.

Він заявив, що під час Євро було акредитовано більше 10 тис. ЗМІ, що є ознакою інтересу до чемпіонату. «Євро стає все більш привабливим для телебачення. Наприклад, в Іспанії у пікові години Євро дивилися 83% глядачів, або 15.5 млн осіб», - заявив Каллен.

Крім того, він повідомив, що УЄФА задоволений фінансовим результатом Євро-2012. За його словами, за час проведення турніру організації вдалося заробити 1.383 млрд євро.

Каллен також повідомив, що у соціальній мережі «Twitter» на тему фіналу Євро було написано 16.5 млн повідомлень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

470