Міністр спорту і туризму Йоанна Муха задоволена показником відвідування країни іноземними туристами під час Євро-2012, незважаючи на те, що їх було менше, ніж очікували польські організатори турніру.

Про це Муха повідомила «УНІАН», коментуючи оприлюднені дані про те, що до Польщі приїхало близько 600 тисяч іноземних уболівальників, у той час як очікувалося від 0,7 до 1 млн.

Вона вважає, що до Польщі приїхало менше туристів, ніж очікувалося, у зв'язку з поділом учасників Євро-2012 на групи, зазначивши, що на відвідування туристами міст, що приймали матчі, також вплинули інші фактори, серед яких погода.

«Але ми дійсно дуже задоволені кількістю вболівальників, які були в Польщі», - сказала міністр.

Муха підкреслила, що готова підтримати проведення інших спільних проектів з Україною, зазначивши, що поки ця тема не обговорювалася.

Міністр також сказала, що, незважаючи на низку коментарів про окреме проведення Євро-2012 Україною і Польщею, вона вважає цей захід загальним проектом.

«Я маю відчуття, що це було спільне Євро», - зазначила вона.

За попередніми оцінками польських організаторів Євро-2012, за три тижні чемпіонату до Польщі приїхало близько 600 тисяч іноземних вболівальників, у той час як перед турніром озвучувалися прогнози від 0,7 до 1 млн.

У той же час, за даними державної компанії PL2012, іноземці залишили в Польщі близько 215 млн євро.

У чотирьох польських містах пройшли 15 з 31 матчу Євро-2012, які поляки вперше в історії організовували разом з українцями, з 8 червня по 1 липня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305