Президент України Віктор Янукович зазначає, що Чемпіонат Європи з футболу 2012 року став непростим проектом для української економіки, але країна впоралася з цим завданням.

«Організація Євро-2012 стала справжнім випробуванням для ураженої кризою української економіки. Два роки тому у нас було відставання по готельній та транспортній інфраструктурі», - сказав він сьогодні, виступаючи на офіційному прийомі з нагоди завершення Євро-2012, на якому були присутні представники вищих органів державної влади України, міністри, керівництво Федерації футболу України, тренерський штат національної збірної України з футболу, чиновники УЄФА.

При цьому, Янукович вважає, що проведення Євро-2012 дало новий імпульс розвитку української економіки, завдяки турніру був оновлений громадський транспорт в українських містах, побудовані сучасні аеропорти і злітно-посадочні смуги, побудовано 2200 км автодоріг та відремонтовано 4 тис. км автомагістралей, передає «Інтерфакс-Україну».

«Ми наблизили Україну до Європи», - зазначив глава держави. Янукович вважає, що футбол допоміг Україна відчути свою самодостатність і неповторність, підняв почуття патріотизму.

Президент подякував усім причетним до підготовки до Євро-2012, польську сторону, іноземних уболівальників, які приїхали в Україну і раділи разом з українцями свята футболу, іноземних журналістів і гостей. Він також висловив подяку за виступ національної збірної з футболу.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вважає, що Україна змогла організувати Євро-2012 на високому рівні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295