Київська міліція просить гостей справляти потреби у передбачених для цього місцях, повідомили ForUm'у у Відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України у м.Києві.

«Керівництво столичної міліції займає принципову позицію щодо дотримання норм суспільної моралі та підтримання належного порядку у громадських місцях столиці всіма громадянами, без розрізнення за ознакою громадянства чи будь-якою іншою ознакою», - йдеться у повідомленні.

 

З точки зору українського законодавства, «справляння потреби у непередбачених місцях» кваліфікується як дрібне хуліганство і карається ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення штрафом від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправними роботами на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративним арештом на строк до п'ятнадцяти діб.

Столична міліція звернулася до киян та гостей столиці України «з проханням не порушувати громадський порядок, поважати один одного і не псувати собі настрій під час великого футбольного свята».

Нагадаємо, 15 червня голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов заявив, що у Києві іноземців, на відміну від українців, не штрафуватимуть, якщо вони справлятимуть потребу у непередбачених місцях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282