Австрійської поліції вдалося розкрити і знешкодити велику мережу розповсюджувачів і споживачів дитячої порнографії. У рамках масштабної операції, яка проводилася і координувалася більш ніж у 140 країнах, тільки в Австрії в усіх дев'яти федеральних землях були заарештовані 242 особи. В оперативній розробці вони перебували близько року. При арешті у них були вилучені численні матеріали порнографічного характеру, що зберігалися на електронних носіях.

Як повідомив керівник відділу загальної злочинності федеральної кримінальної поліції Евальд Ебнер, педофілами виявилися вихідці із різних соціальних прошарків віком від 17 до 70 років. Серед них - люди різних занять, у тому числі колишній суддя, учитель, вихователь у дитячому садку та представники інших професій, робота яких пов'язана з дітьми.

За словами поліцейського, в Інтернеті налічується близько 200-250 сайтів з дитячою порнографією, які мають близько 900 адрес і нерідко маскуються як портали для любителів спорту і автоперегонів. Австрійським криміналістам вдалося проникнути на такі сайти, передає «ИТАР-ТАССС».

«Педофілія – ​​ найогидніший із усіх видів кримінальних злочинів, - заявила при підбитті підсумків операції міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Міклі-Ляйтнер. - У мене кров холоне у жилах, коли я про це думаю, адже я - теж мати. Жертвами педофілів стають найбільш незахищені члени нашого суспільства, і ми будемо нещадно виявляти і ізолювати цих злочинців».

Нагадаємо, в Австрії за зберігання або придбання дитячої порнографії, включаючи відвідування відповідних сайтів в Інтернеті, можна потрапити до в'язниці на термін від одного року до двох залежно від того, чи йдеться про порнографічні зображення малолітніх дітей віком до 14 років або неповнолітніх, підлітків у віці від 14 до 18 років. З виробників та розповсюджувачів дитячої порнографії попит більш суворий. Для них передбачено тюремне ув'язнення до 10 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381