УЄФА оштрафував Російський футбольний союз на € 30 тисяч євро за інциденти, пов'язані з глядачами матчу групи А Євро-2012 проти Польщі, повідомляє офіційний сайт спілки.

«Російський футбольний союз (РФС) сьогодні оштрафували на 30 тисяч євро через використання піротехніки, демонстрацію банерів образливого змісту і появу на полі вболівальника під час матчу проти Польщі, який відбувся минулого тижня у Варшаві», - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що ця справа і рішення щодо неї не впливають на умовне покарання РФС у вигляді зняття шести очок після інцидентів у матчі Росії проти Чехії у Вроцлаві. Випробувальний термін штрафу триває.

Тим часом Польський футбольний союз (ПФС) оштрафований на €4 тисячі євро за фактом використання піротехніки глядачами поєдинку проти Росії у Варшаві.

Як раніше повідомляв ForUm, у день гри збірної РФ на Євро-2012 з поляками вболівальники російської команди провели у Варшаві марш, який був санкціонований місцевою владою. За оцінками правоохоронних органів, у ньому взяли участь близько 2 тисяч росіян. Під час проходження на стадіон хулігани намагалися напасти на російських уболівальників, у поліцію летіли каміння, металеві загородження і фаєри. Правоохоронці розсіяли нападників, застосувавши водомет і палиці.

У Варшаві 13 червня були винесені перші вироки учасникам заворушень, які сталися до і після матчу Євро-2012 між збірними Росії та Польщі. Про це повідомляє Польське агентство друку. Вироки були винесені вісьмом громадянам Польщі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

353