Районні суди столиці Польщі винесли понад 60 вироків учасникам заворушень у день матчу між польською і російської збірними у Варшаві, у тому числі п'ятьом громадянам Росії.

Про це «УНІАН» повідомили сьогодні представники двох судів, які розглядали справи затриманих 12 червня поліцією футбольних хуліганів.

Прес-секретар Варшавського окружного суду, який розглянув більшість справ, Войчех Малек сказав, що порушники в основному отримали покарання у вигляді умовного позбавлення волі від 3 до 8 місяців з випробувальним строком до 2-5 років.

«Найменше покарання було у вигляді штрафу 120 євро за те, що чоловік «увірвався» у фан-зону, а найсуворіше - 1,5 роки ув'язнення без будь-якого випробувального терміну за участь у побитті», - сказав співрозмовник агентства.

Він повідомив, що серед засуджених троє громадян Росії, двоє із яких найближчі 2-3 місяці проведуть у польській в'язниці, а один отримав умовний вирок.

За його словами, ще трьох росіян суддя сьогодні звільнив, направивши справу на додаткове розслідування у прокуратуру, яка може або її закрити, або знову направити на розгляд суду.

Прес-секретар Варшавського окружного суду Praga Марчін Лоховськи повідомив агентству про умовне засудження одного громадянина Російської Федерації до трьох місяців ув'язнення з випробувальним терміном 2 роки за те, що він після завершення матчу між збірними Польщі та Росії вибіг на футбольне поле Національного стадіону.

«Він визнав провину і був переданий працівникам прикордонної служби (яка повинна його депортувати)», - сказав він.

Співрозмовник агентства зауважив, що суд також дав згоду на тримісячний арешт 4 росіян, які брали участь у бійці, зазначивши, що остаточне рішення у їхній справі суд буде приймати пізніше.

У той же час, за його словами, суд виправдав росіянина, якого поліція звинуватила у тому, що він кинув на футбольну арену сигнальні вогні, що, згідно з польським законодавством, карається ув'язненням до 2 або 5 років.

Представники суддів повідомили, що частина хуліганів, більшість із яких були віком від 18 до 23 років, також заплатять штраф у розмірі 120, 200 і 700 євро, залежно від серйозності провини.

Співрозмовники агентства зауважили, що тюремне ув'язнення відбуватимуть 15 учасників заворушень, головним чином за бійки, зазначивши, що суди виправдали 4 обвинувачених.

Прес-секретар столичної поліції Мачей Карчинський повідомив, що четверо із 25-ти затриманих поліцією росіян проходили у справах як свідки, зауваживши, що семеро громадян Росії визнали провину і добровільно попросили суд визначити їм покарання.

Нагадаємо, польські правоохоронці затримали понад 180 осіб за участь у безпорядках у столиці Польщі під час ходи російських уболівальників на Національний стадіон, більшість із яких виявилися поляками та росіянами: більше 150 і 25, відповідно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295