Дії футбольних хуліганів, які влаштували безлади у день матчу Росія-Польща 12 червня, завдають шкоди вигляду поляків за кордоном і псують настрій, заявив польський президент Броніслав Коморовський.

«Кажуть в основному не про успіх, яким, поза сумнівом, є нічия з російською командою, а про галас, який підтверджує погану думку про Польщу. Це збиток і для нас, бо ми хотіли переживати великі спортивні події як щось прекрасне. Жорстокість, сварки і звичайне хуліганство, бандитизм самим нам псує атмосферу цієї чудової події», - сказав президент, повідомляє РИА« Новости ».

Коморовський висловився за посилення покарання для учасників масових заворушень, яким після подій у вівторок загрожують штрафи або тюремне ув'язнення на терміни від трьох до 12 місяців.

«Вважаю, що ми повинні берегти польський спорт, польських уболівальників і польські родини від страху перед цими людьми, які псують спортивні свята так, як зіпсували його хулігани у Варшаві, і як російські хулігани у Вроцлаві», - сказав президент.

Президент Росії Володимир Путін у середу в телефонній розмові з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском нагадав йому про відповідальність польської сторони за безпеку вболівальників. Туск, у свою чергу, заявив журналістам, що уряд найжорсткішим чином буде боротися з футбольним хуліганством.

Як раніше повідомляв ForUm, у вівторок, в день гри збірної РФ на Євро-2012 з поляками вболівальники російської команди провели у Варшаві марш, який був санкціонований місцевою владою. За оцінками правоохоронних органів, у ньому взяли участь близько 2 тисяч росіян. Під час проходу на стадіон хулігани намагалися напасти на російських уболівальників, у поліцію летіло каміння, металеві загородження і фаєри. Правоохоронці розсіяли нападників, застосувавши водомет і палиці.

Російський футбольний союз оштрафовано на 120 тис. євро за поведінку вболівальників під час матчу у Вроцлаві. З цієї ж причини збірну Росії можуть оштрафувати на 6 очок на Євро-2016.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243