Російський футбольний союз (РФС) просить своїх уболівальників проявляти стриманість і дотримуватися правил поведінки, прийнятих УЄФА. Про це повідомили у прес-службі РФС.

«Російський футбольний союз жорстко виступає проти прояву насильства як на стадіонах, так і за їхніми межами. Ми просимо всіх російських уболівальників проявляти стриманість і дотримуватися правил поведінки, прийнятих УЄФА», - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що РФС категорично проти будь-яких виправдань з чийого б то не було боку застосування насильства і використання піротехніки на стадіоні.

«У ці дні збірній Росії як ніколи потрібна дружня підтримка найкращих у світі російських уболівальників, а не рахунки, що виставляють хулігани, які ставлять власні інтереси вище інтересів збірної команди країни», - йдеться у заяві, передає «УНІАН».

Повідомляється, що у РФС надійшло рішення Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА у дисциплінарній справі, яку було відкрито після першого матчу збірної Росії на Євро-2012 проти команди Чехії (4:1). Відповідно до даного документа РФС вправі підготувати і подати у письмовому вигляді апеляцію на рішення УЄФА, що буде зроблено у відведений для цієї процедури час.

Зі свого боку, РФС заявляє, що докладе всіх зусиль для того, щоб збірна Росії не зазнала настільки суворого покарання.

При цьому звертається увага вболівальників, що стосовно РФС відкрито другу дисциплінарну справу за низкою епізодів матчу у Варшаві зі збірною Польщі (1:1).

При затвердженні УЄФА грошових штрафів, РФС, у разі достовірного встановлення осіб порушників порядку на стадіонах у Вроцлаві та Варшаві, залишає за собою право підготувати до них позови про компенсацію завданого збитку.

Як раніше повідомляв ForUm, у вівторок, у день гри збірної РФ на Євро-2012 з поляками, вболівальники російської команди провели у Варшаві марш, який був санкціонований місцевою владою. За оцінками правоохоронних органів, у ньому взяли участь близько 2 тисяч росіян. Під час проходження на стадіон хулігани намагалися напасти на російських уболівальників, у поліцію летіли камені, металеві загородження і фаєри. Правоохоронці розсіяли нападників, застосувавши водомет і палиці.

Нагадаємо, Союз Європейських футбольних федерацій UEFA почав дисциплінарне розслідування у справі поведінки російських уболівальників під час матчів Чемпіонату Європи з футболу і може покарати за порушення правил збірну Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162