Союз Європейських футбольних федерацій UEFA почав дисциплінарне розслідування у справі поведінки російських уболівальників під час матчів Чемпіонату Європи з футболу і може покарати за порушення прийнятих правил збірну Росії.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на польський портал sport.pl.

Як зазначає польське видання, вчора під час гри російської збірної з Польщею російські вболівальники розмістили гігантський плакат, який, на думку активістів антирасистського руху, є «екстремістським символом».

На плакаті, який було розгорнуто під час виконання російського гімну, зображений воїн із щитом і мечем і підписаний англійською мовою: This is Russia (Це Росія).

«На малюнку зображений Дмитро Пожарський, лідер народного повстання, який вигнав польсько-литовські війська з Росії на початку XVII століття», - пише видання.

Газета повідомила, що справу з приводу використання недозволеного правилами UEFA плаката ініціювала організація Football Against Racism in Europe (Футбол проти расизму в Європі).

«(Покарання) досить правдоподібне, оскільки це не перша витівка уболівальників Росії на Євро-2012. У п'ятницю на матчі з Чехією у Вроцлаві на трибунах з'явилися націоналістичні плакати, а під час матчу псевдовболівальники кидали петарди. Пізніше декілька з них напали на стюардів», - пише польська газета.

Видання нагадало, що UEFA забороняє вносити на стадіони «політичні» плакати.

Другий матч другого туру групи А Чемпіонату Європи з футбол у між збірними Польщі і Росії завершився з рахунком 1:1.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243