Сьогодні до Львова прибули збірні Німеччини й Португалії. З командами прилетіли тренери, медики й інший персонал. Команди відразу з літаків пересіли в автобуси.

 

Зустрічали команди заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, директор департаменту «Євро 2012» Олег Засадний і львівські дівчата в гуцульських костюмах і з короваями, повідомили ForUm'у в медіа-центрі «Львів 2012».

Португальській збірній львівський коровай сподобався. Кріштіану Роналду й інші футболісти під час привітання відламали шматок короваю, зокрема, квіточки, якими був прикрашений коровай, і спробували його. Жестами футболісти показали, що львівський коровай їм сподобався.
 

«Зустрічати гостей хлібом - найдавніший звичай. Тому що, хто мав хліб - був успішним, щасливим. Цей коровай призначений спеціально для зустрічі гостей збірних футбольних команд Німеччини і Португалії, він спеціально для цього випікався. Саме цей коровай особливий тим, що майстриня наперед знала, для чого вона його готує - для зустрічі гостей, які беруть участь у змаганні», - розповіла начальник відділу культури Львівської міської ради Оксана Челепіс.

«Під час замішування тіста автор цих короваїв розуміла, що у неї дуже відповідальна місія. Коровай прикрашений вінком із квітів, а боки і центр - виноградною лозою. Виноградна лоза є символом достатку. Вінки символізують перемогу, тому що переможців увінчували вінками. Цим гостям, яким ми вручаємо цей коровай - бажаємо перемоги», - додала вона.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

874