Надання невідкладної медичної допомоги вболівальникам чемпіонату Європи з футболу 2012 року під час проведення турніру здійснюватиметься Олександрівською клінічною лікарнею Києва, а також іншими спеціалізованими медичними установи міста. Зокрема, Київською міською клінічною лікарнею № 12, Київською міською клінічною лікарнею № 17, Головним військово-медичним госпіталем, Клінічною лікарнею «Феофанія», клінікою «Борис» і 15 резервними лікарнями міста (спеціалізовані та другої черги). Загальна кількість місць становить майже 3800 одиниць.

Як повідомляють у Головному управлінні охорони здоров'я КМДА, ці установи готові прийняти пацієнтів і надавати їм необхідну медичну допомогу.

Екстрена медична допомога гостям, учасникам і вболівальникам чемпіонату, які будуть знаходитися в Києві, в тому числі в офіційній фан-зоні, на стадіоні НСК «Олімпійський» і на території, прилеглій до стадіону, буде надаватися бригадами швидкої медичної допомоги. Служба крові міста представлена ​​Київським міським центром крові (вул. М. Берлінського, 12) та 15 відділеннями трансфузіології в лікувально-профілактичних установах міста, головним завданням якої є екстрене забезпечення хворих компонентами і препаратами донорської крові.

Стоматологічна допомога надаватиметься структурними підрозділами КП «Київська міська стоматологічна поліклініка», розташована на вул. М. Пимоненка, 10-А.

Водночас, як повідомляють у профільному управлінні, в Олександрівській клінічній лікарні триває поетапна реконструкція приміщень, що не пов'язана з планом підготовки установи до роботи під час чемпіонату. Ці роботи не вплинуть на надання кваліфікованої медичної допомоги вболівальникам. Так, уже завершена реконструкція інфекційного корпусу.

«Проходять роботи з капремонту Кардіологічного корпусу лікарні. На черзі - роботи з реконструкції блоку допоміжних споруд (у тому числі харчоблоку). Зазначені ремонтні та будівельні роботи здійснюються відповідно до запланованих графіків реконструкції », - йдеться в повідомленні.

До відкриття чемпіонату завершать асфальтування під'їзних шляхів до корпусів лікарні, а на її території встановлять інформаційні таблички і покажчики.

За даними прес-служби, у всіх лікувально-профілактичних установах, залучених до медичного забезпечення чемпіонату, достатньо професійного медичного персоналу, відповідного обладнання і організаційного досвіду для надання своєчасної медичної допомоги, в тому числі іноземним гостям столиці.

Крім іншого, в лікарнях, які надаватимуть медичну допомогу вболівальникам, укладені угоди та відпрацьовано алгоритм роботи зі страховими компаніями, встановлені банкомати, платіжні термінали і влаштовано бездротовий доступ в Інтернет на основі технології WI-FI.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив київській владі в стислі терміни вирішити всі проблеми, пов'язані із завершенням підготовки столичної Олександрівської клінічної лікарні до Євро-2012.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246