В Україні на 29 березня погоджено гуманітарні коридори для евакуації населення з Маріуполя в Донецькій області та два маршрути в Запорізькій області – з міст Енергодар та Мелітополь. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

У Донецькій області запланована евакуація з міста Маріуполя до міста Запоріжжя на власному автотранспорті. Також, за словами віце-прем'єр-міністра, із Запоріжжя вирушили 34 автобуси для вивезення маріупольців з міста Бердянська. Очікується, що до вечора транспорт дістанеться міста.

«Вчора нам вдалося вивезти з Бердянська 880 маріупольців. Попри відсутність погодження гуманітарного коридору з боку окупантів ми вирішували питання їхнього проїзду в оперативному режимі. Дякую нашим водіям і працівникам ДСНС за сміливість», – повідомила Ірина Верещук.

Також за адресою вулиця Мелітопольське шосе, 87Б у місті Бердянську для маріупольців продовжує працювати безкоштовна дозаправка.

Верещук нагадала контакти гуманітарних штабів та кол-центру для отримання допомоги: у Бердянську – 3-62-76, 3-52-52, (097) 551-59-17 та (050) 439-75-29; у Запоріжжі – (095) 220-41-11, (067) 220-41-12 та 0800-503-508.

Також запланована евакуація людей у Запорізькій області. Зокрема, з міста Мелітополя до міста Запоріжжя. Ірина Верещук зазначила, що автобуси та гуманітарна допомога виїхали зранку із Запоріжжя, час їхнього прибуття залежить від швидкості проходження блокпостів. Після приїзду до міста автобуси збиратимуть людей біля відділення Державної служби з надзвичайних ситуацій (вул. Алексєєва, 12).

З міста Енергодара погоджено маршрут до міста Запоріжжя. У супроводі машини ДСНС о 10:00 колона людей виїжджатиме на приватному транспорті. Місце формування колони – навпроти міськради (вулиця Курчатова, 14).

Зі слів віце-прем'єр-міністра, із Запоріжжя до міста Енергодара в супроводі ДСНС вирушила колона вантажівок з гуманітарною допомогою. 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80