Представники так званої «ДНР» захопили евакуаційну колону з працівниками ДСНС на погодженому маршруті біля Мангуша під Маріуполем.

Про це повідомила голова МінТОТ Ірина Верещук в ефірі українських телеканалів, передає Українська правда.

«Сьогодні на коридорі, який ми спробували вкотре відкрити, є колона автобусів, є працівники ДСНС, яких захопили представники «ДНР». Вони стоять біля Мангуша, зараз там зупинились. Ми намагаємось їх витягти всіма силами. – сказала Верещук. - Це визнаний коридор, ми його погодили, погодили з Червоним Хрестом, і зараз людей тримають в заручниках. Повідомляють, що техніку буде забрано, а людей, можливо, пустять, а можливо й ні».

З її слів, із Маріуполя хочуть, але не можуть виїхати понад 100 тисяч людей.

«Коридору немає як такого. А ті, що є, лише для легкових автомобілів і для тих, хто може йти пішки. Уявіть, людям доведеться йти 10, 20 і більше кілометрів до пункту, де б ми могли їх посадити в автобус і відвезти до Запоріжжя більш безпечно», - сказала вона.

Верещук також розповіла, що досі складно оцінити масштаб катастрофи в обстріляному окупантами драмтеатру в Маріуполі, оскільки рятувальники не можуть туди дістатися через постійні обстріли.

«Однак є точно відома інформація, що люди могли самотужки врятуватись, хоча б якась частина», - додала вона.

Нагадаємо, у вівторок зранку Верещук повідомляла, що для евакуації людей з Маріуполя до Запоріжжя цього дня буде працювати 3 маршрути, один із яких Мангушська громада – Запоріжжя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77
Теги