Росія зробила висновки із втрат на Київщині та почала змінювати  свою стратегію у бойових діях. Зокрема, посилює розвідку, а плани складає лише на дуже стислий термін. Про це під час брифінгу у Медіацентрі «Україна» заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр. 

«Ворог вчиться з нами воювати. Якщо спершу вони були дезорієнтовані, то зараз підлаштовуються під нашу тактику… Вчаться воювати з нашою оборонною стратегією», — розповіла Маляр.

Також, з її слів, росіяни масово застосовують терор проти цивільного населення. Мирних мешканців піддають тортурам, їх гвалтують та вбивають. Росіяни знищують все на своєму шляху, передусім, цивільну інфраструктуру. Уже зруйновані сотні лікарень, шкіл, дитсадків. 

«Деякі речі приголомшують уяву людини у 21 столітті. Росіяни вчиняють звірства щодо матері на очах дитини або щодо дитини на очах у матері… Коли ми заходимо у звільнені міста, ми бачимо наслідки варварства, яке можна порівняти лише із Середньовіччям.  Трупи замордованих людей, безліч замордованих тварин. І тут виникає питання, чи вони шукали фашистів і серед тварин?» — каже заступник міністра оборони.

Маляр додає, що російська політика терору включає блокування гуманітарних штабів, евакуації мирних мешканців із зони бойових дій, постачання допомоги на окуповані території. Жертвами варварської війни часто стають неповнолітні. Наразі вже відомо про 167 загиблих і 279 поранених дітей внаслідок російського вторгнення до України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127
Теги