Слідчі повідоміли про підозру у шахрайстві львів’янці, яка ошукала переселенців під приводом здачі житла в оренду.

За скоєне підозрюваній загрожує покарання - позбавлення волі на строк до восьми років, повідомляє поліція області.

Як встановили співробітники кіберполіції у Львівській області спільно зі слідчими відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1, 35-річна жителька Львова створила під вигаданим іменем сторінку у спеціалізованій групі в одній із соціальних мереж, на якій розміщувала оголошення про здачу неіснуючого житла в оренду.

В цих оголошеннях йшлось про помещкання, розташовані на вулицях Богдана Хмельницького, Угорській та Пекарській у Львові. При цьому, жодною з цих квартир вона не володіла та не мала ніяких правових підстав здавати їх в оренду.

В подальшому зловмисниця, використовуючи месенджери та банківські інтернет-додатки, отримувала від «клієнтів», які мали намір орендувати житло, грошові кошти в якості завдатку та припиняла спілкування з ними. Суми, якими заволоділа шахрайка коливались від 600 до 3000 гривень.

Правоохоронці задокументували три епізоди протиправної діяльності львів’янки та, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили їй про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32
Теги