У Маріупольській міській раді повідомляють про отримання доказів колабораціонізму п'яти їхніх депутатів, які належать до партії «Опозиційна платформа – За життя».

«Отримали переконливі свідчення про злочини колабораціоністів з «ОПЗЖ» у Маріуполі. Вони не просто підтримали окупантів, а виступали інформаторами ворожої армії та фактично коригували обстріли критичної цивільної інфраструктури», - повідомили у міськраді.

З перших днів війни окупанти прицільним вогнем знищували об’єкти життєзабезпечення міста,  комунальні підприємства та техніку, склади з продовольством та медикаментами, вежі мобільних операторів та лінії електропередачі, насосні станції та магістральний водопровід з резервного водосховища.

Також було спалено всі міські автобуси, підготовлені для евакуації населення. Місце зборів надзвичайного штабу міських служб досить швидко дискредитувалося і також зазнавало обстрілів. «Виявилося, що саме зрадники-депутати з ОПЗЖ допомогли росіянам швидко паралізувати місто та створити гуманітарну катастрофу. Зараз посібники геноциду в Маріуполі активно сприяють створенню окупаційної адміністрації. Всі матеріали щодо колаборантів вже передано до СБУ. Але вважаємо, що вся країна повинна знати прізвища покидьків, які допомогали вбивати маріупольців.

• Іващенко Костянтин Володимирович
• Хаджинов Дмитро Михайлович
• Хармишев Євген Олександрович
• Сотнікова Наталя Анатоліївна
• Карпенко Олена Василівна», - йдеться у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31