Рашисти обікрали та пошкодили квартиру Каті Гандзюк у Херсоні.

Виламали двері «іменем російської федерації» та зазначали, що ця квартира є «об’єктом, який загрожує «расійскай гасударствєннасті», повідомляється на сторінці спільності «Хто замовив Катю Гандзюк?».

«Мабуть, їхній «гасударствєннасті» загрожували особисті речі Каті, її книги, кімната, куди вона майже 4 роки не заходила. Більш за все «расійскай гасударствєннасті» загрожували цінні речі з Катіної квартири - прикраси, техніка, меблі та продукти», - йдеться в повідомленні.

«Зайшли 12 озброєних осіб, сусіди почали говорити, що вдома нікого немає, але вони все одно почали виламувати двері, мовляв, це «об’єкт, який загрожує російській державності», - розповів батько Катерини Віктор Гандзюк.

Обшуки в помешканні тривали понад 3 години. Свідки розповіли, що з квартири винесли декілька мішків із речами.

«Для Херсона Катерина Гандзюк є символом боротьби за справедливість. За громаську позицію та відстоювання проукраїнських інтересів у 2018 році на неї скоїли напад, обливши літром сірчаної кислоти. 3 місяці вона боролася за життя, але померла від отриманих травм. Мабуть, із загиблими активістами в Україні рашисти вирішили воювати також», - резюмували активісти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58
Теги