Секретар РНБО Олексій Данілов просить представників Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) прибути на захоплені російськими окупантами Чорнобильську та Запорізьку АЕС, щоб проконтролювати дотримання норм.

«Росія – це країна-терорист, це вже доведено. Але вона зараз ще й країна – ядерний терорист. І сьогодні інституція, яка має назву МАГАТЕ, мала би втрутитися в цю ситуацію», - сказав він в ефірі українських телеканалів.

«Терористи захопили дві АЕС, а МАГАТЕ мовчить, як води в рота набрала. Де її представники на цій станції? Вони б мали вже прибути сюди, безпосередньо контролювати все, що відбувається на цих станціях.

У мене велике прохання до всіх представників МАГАТЕ – пришліть, будь ласка, на Чорнобильську станцію своїх представників, на Запорізьку станцію своїх представників, щоб ви переконалися, що там відбувається по нормах і нормативах, як на ядерних об’єктах. Але їм, мабуть, лячно це робити. Але це насправді дуже й дуже сумно», - приводит слова Данілова Українська правда.

16 березня голова Енергоатому Петро Котін заявив, що Між Україною та МАГАТЕ готується угода про гарантії безпеки ядерних об'єктів. 

Російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками. Також російськими військами захоплена Чорнобильська АЕС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40
Теги