Японські інженери розробили поїзд «Маглев», який рухається за рахунок сили електромагнітного поля і розганяється до 500 км/год. Перша лінія потяга, який рухатиметься у повітрі, з'явиться в країні у 2027 році між містами Токіо і Нагоя, а до 2045 запрацює маршрут Токіо - Осака. Проект обійдеться Центральній залізничній компанії Японії у $112 млрд.

Як повідомляє Gudok.ru, над створенням потяга вчені працювали більше сорока років, а останні п'ять місяців у них пішли на складання експериментального зразка. Поїзд встановлюється на магнітну подушку, а електромагнітне поле утримує його у повітрі.

«Маглев» може розвивати швидкість до 500 км/год, оскільки єдина перешкода на його шляху - опір повітря. Зараз поїздка із Токіо в Нагою на швидкісному залізничному транспорті займає близько півтори години, а «Маглев» зможе подолати цю відстань всього за 40 хв., пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Поїзд складається із 13 вагонів, кожен із яких розрахований на 68 пасажирів.

Залізничники не сумніваються, що проект буде дуже популярний серед населення і окупиться у рекордно короткі терміни. Велика частина маршруту «Маглева» пролягатиме під землею на глибині близько 100 метрів. Оскільки вхід поїзда у тунель супроводжується звуком, схожим на невеликий вибух, високошвидкісну трасу японці побудують далеко від населених пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436