В рамках проекту Еигореаn Film Gateway 1914 в інтернет виставлять більше двох тисяч фільмів, знятих з 1914 по 1918 роки. Більше половини з них доступні вже зараз.

У 2014 році світ відзначатиме 100-літню річницю початку Першої світової війни - однієї з найкровопролитніших війн в історії людства. В ознаменування цієї дати в рамках великого міжнародного проекту European Film Gateway 1914 в інтернет викладаються цифрові копії історичних кіноматеріалів Першої світової війни.

За даними Німецького кіноінституту (Deutsches Filminstitut), загальна тривалість вже виставлених в інтернет стрічок складає понад 650 годин.

На сьогоднішній день оцифровано близько півтори тисячі кинохронік, документальних, анімаційних, а також повнометражних художніх фільмів. До лютого 2014 року в мережі планується розмістити ще тисячу подібних матеріалів.

За оцінками експертів, в Європі збереглося лише 20% фільмів, знятих у період з 1914 по 1918 роки. І, як зазначила директор Німецького кіноінституту Клаудія Дільман, цей безпрецедентний проект, який здійснюється завдяки копіткій роботі вчених і журналістів, має величезне значення.

26 організацій з 15 країн зайняті в проекті European Film Gateway 1914, який реалізується за підтримки уповноваженого федерального уряду Німеччини з питань культури та ЗМІ, а також міністерства науки і мистецтва федеральної землі Гессен. Частково він фінансується з бюджету Європейського Союзу, який виділив на ці цілі 2,1 мільйона євро.

За матеріалами: Deutsche Welle

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309