Вибух у 16-поверховому житловому будинку по проспекту Московському, 248-г, у Харкові міг статися через пошкоджений балон зі скрапленим газом.

Про це, як повідомляє прес-служба Харківської міської ради, заявив заступник головного інженера підприємства «Харківміськгаз» Володимир Кузнєцов.

Спеціаліст пояснив, що різкий перепад температур - після заправки балона на морозі і занесення його у приміщення - може спричинити вибух газу.

«Але потрібно з'ясувати, чи не було механічних ушкоджень на балоні, де він зберігався. Якщо балон випробуваний і перевірений, то він безпечний. Але, може, він падав, і в комплексі це призвело до такого результату. Я був у цьому будинку, сила руйнування схожа на вибух 40-літрового балона зі скрапленим газом», - сказав Кузнєцов.

Втім, остаточні висновки, зазначив він, зроблять фахівці, які задіяні у розслідуванні.

Кузнєцов також розповів, що оглядав кухню у квартирі і не побачив там ніяких несправностей, прилади були підключені правильно.

Нагадаємо, 16 грудня у Харкові внаслідок вибуху у 16-поверховому будинку на Московському проспекті загинули 4 особи, серед них 2 дітей. Потерпіли близько 10 осіб, вони з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані.

За попередніми даними, вибухнув газовий балон, внаслідок чого виникла пожежа у 4-х квартирах. Вибухом зруйновані міжквартирні перегородки, пошкоджено перекриття між 9-м, 10-м і 11-м поверхами, має місце втрата несучих здатностей конструкції зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно у чотирьох квартирах.

Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив про те, що правоохоронці затримали чоловіка, який заніс газовий балон у будинок по проспекту Московському, 248-г, і залишив його на 10-му поверсі. Затриманим виявився батько загиблих дітей, який не проживав разом із сім'єю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300