Масові вбивства жителів Бучі Київської області були частиною жорстокого плану російської армії. Солдати обговорювали це по радіозв'язку. Розмову вдалося перехопити.

Про це пише Spiegel з посиланням на німецьку розвідку (BND).

Як зазначає видання, німецька служба зовнішньої розвідки перехопила радіоповідомлення російських військових про вбивство мирних жителів у Бучі, передає УНІАН. 

Хоча російська сторона заперечує вбивства сотень мирних українців у Бучі та називає це «провокацією», «наклепом» та «виставою», дані BND повністю спростовують цю позицію.

Німецька розвідка перехопила радіоповідомлення, у якому один російський солдат повідомляє іншому, що тільки що вбив мирного жителя Бучі, який пересувався на велосипеді по одній з вулиць. Ймовірно, йдеться про українця, фото якого облетіло увесь світ.

В іншій перехопленій розмові командування наказує солдатам спочатку допитувати полонених, а потім вбивати їх.

Розвідка зауважує, що ключову роль у цих звірствах зіграли російські найманці, зокрема члени ПВК «Вагнер». За свідченнями місцевих, спочатку у місто зайшли молоді російські солдати. Потім їх змінили інші сили, зокрема чеченці. Тоді ситуація погіршилася, адже росіяни почали вбивати місцевих без причини.

«Записи BND свідчать, що це не були ані випадкові дії, ані дії окремих солдатів, які вийшли з-під контролю. Солдати говорили про звірства, як про своє повсякденне життя. Це свідчить про те, що вбивство мирного населення стало частиною звичайних дій російських військових, можливо, частиною чіткої стратегії з метою поширення страху і терору серед мирного населення та придушення опору», - пише Spiegel.

Після звільнення Бучі на Київщині почали з'являтися численні фото і відео, що демонструють звірства російських окупантів. 

Зокрема, на кадрах можна побачити тіла загиблих мирних жителів, які лежать на вулицях Бучі. У деяких пов'язані руки, також є вогнепальні поранення в голову. 

Міністерство оборони Росії заперечувало свою причетність до жорстоких вбивств і тортур жителів Бучі. Мовляв, тіла були нещодавно викинуті на вулиці - після того, як всі російські підрозділи повністю пішли з Бучі, приблизно 30 березня.

Росія вимагала екстрену нараду Ради Безпеки ООН щодо «провокацій українських радикалів» у Бучі 4 квітня, але отримала відмову. 

Аналіз супутникових знімків, проведений американською газетою The New York Times, показав, що заяви Росії про те, що вбивства мирних жителів у Бучі відбулися після того, як її солдати залишили місто, є неправдивими. Багато мирних жителів було вбито більше трьох тижнів тому, коли російські військові контролювали місто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50
Теги