З початку війни експерти відзначали, що російські військові в Україні часто користуються незахищеними каналами зв'язку і говорять на відкритих радіочастотах або за допомогою мобільних телефонів. Цим активно користується українська армія, а тепер про переговори між представниками армії РФ зробила репортаж авторитетна американська газета New York Times.

Її журналісти проаналізували чисельні записи розмов росіян під час боїв за місто Макарів під Києвом. Вони змогли підтвердити справжність деяких з них, коли порівняли інформацію з фото та відео в соцмережах, з супутниковими знімками, зведеннями обох боків, а також із іншими даними відкритих джерел.

New York Times зазначає, що авторам розслідування вдалося створити унікальний погляд на дії армії, що вела наступ. У записах також є свідоцтва на користь того, що російські військові, можливо, скоювали воєнні злочини.

В одній із розмов є такий наказ: «Прибрати перше господарство від населеного пункту та накрити населений пункт артилерією». Судячи з контексту, «господарство» в даному випадку – це російській підрозділ.

В розслідуванні також фігурує відоме відео, на якому видно, як російська бронетехніка розстрілює з гармати цивільне авто, після чого можна побачити тіла літньої пари.

У розмовах росіяни також часто нарікають на те, що у них немає палива або підтримки з повітря, і описують активні атаки з боку українських військових.

З початку війни російська влада твердить, що армія РФ завдає лише «високоточні удари» по військовим об'єктам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42
Теги