Кінопремію "Золотий глобус" у 70-й раз вручили ввечері у неділю, 13 січня, у Лос-Анджелесі. Найкращим драматичним фільмом визнали стрічку «Операція 'Арго'», що оповідає про події, які відбувалися у Тегерані в 1979 році, у розпал ісламської революції. Крім того, Бен Аффлек, який зняв «Операцію 'Арго'», отримав «Золотий глобус» як найкращий режисер.

Приз за найкращий іноземний фільм отримала австрійська стрічка «Кохання» режисера Міхаеля Ханеке.

Найкращим актором у драматичному фільмі визнали Деніела Дей-Льюїса («Лінкольн»), а найкращою актрисою - Джесіку Честейн («Мета номер один»). Найкращий актор другого плану - Крістоф Вальц («Джанго звільнений»).

У номінації «Найкраща комедія або мюзикл» переміг мюзикл «Знедолені» Тома Хупера. Цей фільм отримав призи також у номінації «Найкращий актор у комедії або мюзиклу» - ним визнали Х'ю Джекмана - і «Найкраща актриса другого плану» - нею стала Енн Хетеуей, передає «Lenta.ru».

Найкраща актриса у комедії або мюзиклу - Дженніфер Лоуренс («Мій хлопець - псих»).

«Золотий глобус» за найкращу музику отримав Майкл Денна («Життя Пі»). Найкращою піснею визнана «Skyfall» («007: Координати 'Скайфолл'») у виконанні Адель.

Найкращим анімаційним фільмом стала «Хоробра серцем». «Золотий глобус» за найкращий сценарій отримав Квентін Тарантіно («Джанго звільнений»).

У номінації «Найкращий комедійний або музичний серіал» перемогли «Дівчата». «Золотий глобус» як найкраща актриса також отримала Лена Данем, яка зіграла у ньому.

Найкращий драматичний серіал - «Чужий серед своїх». Найкращою актрисою у драматичному серіалі визнали Клер Дейнс, найкращим актором - Даміана Льюїса (обидва зіграли у «Чужий серед своїх»).

У номінації «Найкращий телефільм або міні-серіал» перемогла «Гра змінилася». Найкращим актором у телефільмі або міні-серіалі став Кевін Костнер («Хетфілд і Маккоя»), найккращою актрисою - Джуліана Мур («Гра змінилася»).

Найкраща актриса другого плану у телефільмі або міні-серіалі - Меггі Сміт («Абатство Даунтон»).

Крім того, почесний «Золотий глобус» було вручено Джоді Фостер.

Церемонія пройшла у готелі «Беверлі Хілтон», її ведучими виступили актриси Тіна Фей і Емі Полер. Участь у церемонії взяли також Арнольд Шварценеггер, Сильвестр Сталлоне, Саша Барон Коен, Білл Клінтон, Роберт Дауні-молодший, Джулія Робертс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268