Французький актор Жерар Депардьє, який отримав у суботу російське громадянство, як і раніше має намір стати громадянином Бельгії. Про це він розповів в інтерв'ю спортивному телеканалу L'Equipe 21.

«У мене є російський паспорт, але я француз, і в мене безперечно буде подвійне бельгійське громадянство», - заявив актор у Швейцарії, спростувавши повідомлення про те, що він прийняв громадянство Росії як «податковий утікач», повідомляє РІА «Новини».


«Якби я хотів уникнути сплати податків, я давно б це зробив (виїхав з Франції)», - сказав Депардьє.
 

Глава міграційної комісії парламенту Бельгії Жорж Далемань заявив раніше, що якщо Депардьє стане росіянином, це зробить для нього більш складною процедуру отримання громадянства Бельгії. 64-річний актор поки не подавав документи в комісію бельгійського парламенту, яка займається питаннями натуралізації.

За словами Далеманя, щоб претендувати на бельгійське громадянство, Депардьє повинен буде повідомити, чи бажає він жити в Бельгії і здійснювати там якісь проекти. Голова комісії вважає, що актор повинен з повагою ставитися до духу закону, який дозволяє отримати громадянство людям, здатним примножити престиж Бельгії.

Нагадаємо, Депардьє вирішив поміняти місце проживання після податкової реформи нового президента Франсуа Олланда, який мав намір ввести податок у 75% на доходи більше мільйона євро на рік. Пізніше Депардьє заявив, що має намір здати французький паспорт і запросити бельгійське громадянство. Актор не передумав навіть після того, як податок був скасований. Третього січня стало відомо, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про прийом актора в громадянство РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222