Рада Європи назвала Ліверпульський музей найкращим музеєм 2013 року.

Комітет ПАРЄ з культури, науки, освіти та ЗМІ вручив музею нагороду European Museum Prizeза 2013 рік, відзначивши внесок музею у взаємодію культур і занять для дітей та дорослих, які сприяють діалогу у суспільстві.

На думку організації, музей демонструє зразкове ставлення до прав людини, повідомляється на сайті Європейського музейного форуму.

Ліверпульський музей відкрився у липні 2011 року, і з тих пір його відвідали понад мільйон чоловік. Він є найбільшим у світі музеєм, присвяченим історії провінційного міста, а також найбільшим національним музеєм із тих, що були побудовані у Великобританії за останні 100 років. У збірках представлені шість тисяч експонатів, які розповідають про різні періоди розвитку міста, яке є одним із найважливіших портів світу, і його роль в історії країни.

Особлива роль в колекції музею присвячена групі Tne Beatles, історія якої починалася у Ліверпулі. Зокрема, глядачі можуть побачити сцену, на якій Джон Леннон і Пол Маккартні вперше виступали разом, пише «Lenta.ru».

European Museum Prize Ради Європи вручається щорічно з 1977 року спільно з Європейським музейним форумом. Як повідомляється на сайті організації, лауреатами стають музеї, які зробили серйозний внесок у просування європейської культурної спадщини.

Володарями премії у різний час ставали Музей Rautenstrauch-Joest у Кельні, бразильський Музей у Портімайо, а також Музей Zeeuws у Голландії.

Тим часом паризький Лувр зберіг світове лідерство за кількістю відвідувачів на рік і побив власний рекорд: у 2012 році його відвідали близько 10 млн осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278