Європейський парламент схвалив пропозицію Європейської комісії, раніше політично підтриману міністрами фінансів ЄС, виділити Україні 5 млрд євро як другий транш нової макрофінансової допомоги на загальну суму 9 млрд євро.

Відповідне рішення проголосували за терміновою процедурою в четвер у Страсбурзі в межах пленарного засідання Європейського парламенту. "За" - 534, "проти" - 30, "утрималися" - 26 за 590 депутатів, які проголосували, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше, 9 вересня, міністри фінансів ЄС політично підтримали пропозицію Європейської комісії виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 5 млрд євро з 8 тих, що залишилися. Коментуючи рішення, міністр фінансів Чехії, що головує в ЄС, Збинек Станюра зазначив, що новий кредит у розмірі п'яти мільярдів євро піде на "повсякденну діяльність держави і забезпечить роботу критичної інфраструктури в країні, такої як офіси, школи чи лікарні".

Далі рішення ще має бути формально затверджено Радою ЄС, після чого між Києвом та Брюсселем буде підписано Меморандум про взаєморозуміння.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42