18 березня  міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко  поспілкувався з Даріо Франческіні, міністром культурної спадщини та культурної діяльності Італії.

«Спільними зусиллями наших Міністерств в Україні та Італії будемо відбудовувати Маріупольський Драмтеатр одразу після перемоги України над російськими оккупантами», - зазначив Ткаченко.

Франческіні запевнив, що Італія повністю солідарна з Україною. Він висловив підтримку нашій державі та запропонував співпрацю українським творчим колективам на час війни.

Також міністри обговорили можливість залучення досвіду Італії в збереженні культурної спадщини та обліку культурних цінностей. Йшлося також про обмін досвідом з італійськими карабінерами.

Міністр культурної спадщини та культурної діяльності Італії підтримує встановлення культурної завіси для росіян. Італія вже відмовила росіянам в участі в Венеційській бієнале та Міланському трієнале. Натомість вони надали додаткові можливості для українських митців виступати на цих форумах. Міністри домовились про сприяння гастролям українських колективів в Італії.

Крім того, Олександр Ткаченко отримав запрошення долучитись до офіційної зустрічі міністрів культури та медіа, яка відбудеться наприкінці березня в режимі онлайн.

Нагадаємо, 16 березня російська авіація скинула надпотужну бомбу на драматичний театр у центрі Маріуполя. У будівлі ховалося близько тисячі мешканців міста, які втратили через обстріли окупантів домівки. Зі слів посадовців і військових, у театрі ховалося дуже багато людей з маленькими дітьми. Через запеклі бої до завалів неможливо дістатися і встановити кількість жертв.

Згодом стало відомо, що літаки окупантів здійснили наліт на приміщення басейну «Нептун», в якому ховалися вагітні жінки та діти.

У російському міноборони заперечили, що їхні літаки причетні до бомбардувань і заявили про провокацію «азовців».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42