Міністерство оборони вкотре застерігає українців від поширення в соцмережах інформації, яка може зашкодити українським захисникам і зіграти на руку російським окупантам.

«Не працюйте корегувальниками вогню у ворога! Так-так, саме це ви робите, коли публічно повідомляєте точну адресу - куди влучила або не долетіла ракета. Ми справді вільна, демократична країна зі свободою слова. Наше суспільство вже звикло до відкритості і висвітлення в Інтернеті абсолютно всього. Але війна - це в тому числі обмеження на поширення певної інформації - заради вашої ж безпеки», - підкреслила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Не варто, як один з мерів, заявляти що в нас немає ППО на конкретній ділянці фронту і вказувати географічні дані, не треба як ще один з мерів - говорити публічно, що для заїзду в місто залишилась безпечною лише одна дорога і називати, яка саме (люди між собою і без цих заяв знайдуть як передати таку інформацію). Такі детальні повідомлення допомагають ворогу і ставлять під додаткову загрозу ваші населені пункти», - додала вона.

Під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність будь-якого озброєння та ввійськової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24