Стародавній храм, що датується 9-10 століттями до н.е., був виявлений у західній частині Єрусалиму, знахідка проливає світло на релігійні уявлення жителів Іудеї того періоду, повідомляє в середу портал Times ofIsrael з посиланням на заяву Управління старовини Ізраїлю.


Храм, виявлений у районі Тел Моца під час археологічних робіт, був побудований близько трьох тисяч років тому в період існування Іудейського царства, коли в Єрусалимі вже був зведений Храм Соломона. «Виявлене нами спорудження незвичне і дивне, особливо з огляду на той факт, що до нас не дійшли практично ніякі споруди того періоду», - повідомляється в заяві. Представник Управління Ганна Ейріх додає, що «вченим мало відомо про релігійні практики Іудейського царства, знайдено лише близько двох-трьох подібних храмів», передає РІА «Новини».
 

Виявлені всередині споруди артефакти, такі, як залишки вівтаря, ритуальні глиняні судини і фігурки людей і коней, дають вченим підстави вважати, що населення регіону того періоду зберігало деякі вірування і практики доіудейської епохи. Споруда мала масивні стіни і широкий вхід зі східної сторони, як і більшість храмів на Близькому Сході того часу. Пізніше, під час релігійних реформ 7 століття до н.е., більшість храмів було знищено з метою перетворення Єрусалимського храму в єдиний релігійний центр іудеїв.

Район Тел Моца представляє велику археологічну цінність, тут часто знаходять артефакти різних епох. На думку дослідників, саме тут знаходилося біблійне місто Моца, що згадувалося у Книзі Ісуса Навина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367