У Тернополі розпочався перший фестиваль бойківської культури «Бойківські фестини». Як повідомив начальник обласного управління культури Григорій Шергей, проводиться фестиваль з нагоди 65-их роковин примусового переселення у 1947 році етнічних українців із південно-східних регіонів Польщі.

«Завдяки цьому фестивалю ми хочемо популяризувати самобутню культуру, звичаї і традиції різних етнографічних груп українців, які проживають на території Тернопільщини. Зокрема, лемки мають свій уже добре відомий фестиваль «Дзвони Лемківщини», тепер ми вирішили ще почати і фестиваль бойківської культури», - сказав Шергей.

У рамках фестивалю відбудеться зустріч із заслуженим художником України, вихідцем із Бойківщини Богданом Ткачиком, відкриття виставки експонатів народного музею побуту та етнографії села Саджава Івано-Франківської області, а також виставки макетів старовинної сакральної архітектури Карпатського регіону України із фондів Національного заповідника «Замки Тернопілля . В останній експозиції буде представлено близько 30 копій гуцульських, бойківських та лемківських церков, передає «УНІАН».

Протягом фестивалю буде діяти наметове містечко умільців та майстрів художніх промислів Тернопільщини, які представлять мистецтво вишивки, ткацтва, різьблення по дереву та бісероплетіння. А о 17:30 розпочнеться концертна програма професійних і аматорських художніх колективів Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей, які представлятимуть творчість і культуру бойків.

Нагадаємо, в Євпаторії 16-17 червня пройде «Вуличний фестиваль Арта» (УЄФА), гостями якого стануть жонглери, танцюристи, фокусники, ходулісти і артисти оригінального жанру.

У Луцьку в ніч з 16 на 17 червня вшосте відбудеться інтеркультурна феєрія під назвою «Ніч у Луцькому замку», повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

У Києві 22-23 червня на Співочому полі відбудеться дев'ятий міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій».

У Ялті з 11 по 16 вересня пройде Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «ТЕАТР. ЧЕХОВ. ЯЛТА».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

477