У Луцьку в ніч з 16 на 17 червня шостий раз відбудеться інтеркультурна феєрія під назвою «Ніч у Луцькому замку», повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Захід триватиме всю ніч у замку Любарта, а світанок учасники заходу зустрічатимуть зі співачкою Русланою. Усі кошти, виручені від продажу квитків, будуть направлені на допомогу постраждалим мешканцям будинку на вул. Рівненській, 109.

Організатор мистецької акції «Ніч у Луцькому замку» - Луцька міська рада. Метою заходу є популяризація історико-культурної спадщини, що є потенційним ресурсом для розвитку внутрішнього та міжнародного культурного туризму в Україні, зазначають організатори.

Крім того, у рамках арт-шоу давню епоху відтворюватимуть музичні групи середньовічної музики «Mare Temporis» (Угорщина), «Tryzna» (Польща), «Bakchus» (Чехія), театр історичної реконструкції «Viduramziai» (Литва), театр історичного танцю «Алентрада» (м. Київ) і клуб історичної реконструкції «Аквітанія» (м. Луцьк).

Містерію ночі доповнять: етноформація «Troitsa» з Білорусі, театр вогню «Махатма» з Дніпропетровська, містична феєрія «Нічні янголи», театралізовані екскурсії «Крізь століття» і «Легенди замку Любарта».

Сучасне музичне мистецтво представлять гурт «Mgzavrebi» (Грузія) і відома українська виконавиця Руслана. Також проходитиме ярмарок майстрів народної творчості, середньовічні розваги, презентація напоїв і страв за давніми рецептами.

Нагадаємо, у Євпаторії 16-17 червня пройде «Вуличний фестиваль Арта» (УЄФА), гостями якого стануть жонглери, танцюристи, фокусники, ходулісти й артисти оригінального жанру.

У Києві 22-23 червня на Співочому полі відбудеться дев'ятий міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій».

У Ялті з 11 по 16 вересня пройде Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «ТЕАТР. ЧЕХОВ. ЯЛТА».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501