В ответ на заявления президента Ассоциации украинских банков Александра Сугоняко о необходимости отставки руководства Национального банка Украины часть банковского сообщества, несогласная с позицией и выводами АУБ по поводу деятельности Национального банка Украины, привела свои аргументы в защиту правления НБУ.

В распоряжении редакции Banker.ua находится заявление от имени Харьковского банковского союза, которое и приводится ниже:

Заява Харківського банківського cоюзу

Члени Харківського банківського союзу обурені та не згодні з заявою Асоціації українських банків, висловленою її Президентом Сугоняко О.А., стосовно неконструктивної критики діяльності Національного банку України та вимог відставки його керівництва.

Ми вважаємо, що саме останнім часом керівництву Національного банку України вдалося стабілізувати ситуацію на фінансових ринках країни після важкого кризового періоду. Тісна взаємодія регулятора з банками, проведення активної законотворчої роботи дало змогу значною мірою відновити довіру пересічного громадянина до банківського сектора.

Банківська спільнота такі непродумані заяви розцінює як провокацію, спрямовану на розхитування стабільно працюючої фінансової системи України.

Навпаки, останні рішення Національного банку України, наприклад, Постанова Правління Національного банку України №464 від 22.12 2011р., продемонструвала єдиний підхід до створення рівних умов конкуренції всіх комерційних банків України.

Підписання меморандуму між Головою Національно банку України Арбузовим С.Г.та Незалежною Асоціацією банків України дало надію на те, що відновився конструктивний обмін думок та узгодження дій між комерційними банками України, банківськими об’єднаннями та Національним банком України.

Як член Ради Асоціації заявляю, що ніякий колективний орган банківської спільноти не давав доручення пану Сугоняко О. висловлювати в такій тональності деструктивні припущення відносно діяльності Національного банку України. Ці питання навіть не обговорювались з керівниками комерційних банків України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1264