В адрес ForUm’a поступило заявление политической партии «Вече» касательно смертного приговора Саддаму Хусейну. Предлагаем вам его полный текст:

“Партія ВІЧЕ висловлює велике занепокоєння з приводу можливої страти Саддама Хусейна.

ВІЧЕ вважає, що принцип «Око за око» та смертна кара не можуть бути прийнятними у ХХ1 столітті. Людство повинно демонструвати гуманізм навіть до колишнього диктатора. В силах світової спільноти закликати суд в апеляційному порядку замінити смертну кару Хусейна на довічне ув’язнення.

Помста породжує тільки помсту. Страта колишнього лідера Іраку може викликати не тільки громадянську війну всередині Іраку, але і стрімке зростання тероризму у глобальному світі. Це може створити умови для об’єднання різних ісламських терористичних організацій у єдиний рух, що стане глобальною загрозою миру на Землі. Агресія і помилки політиків навколо проблем Іраку можуть привести до великої крові простих людей в будь-який країні світу.

Україна, як європейська країна, сповідує європейські цінності та відмовилась від застосування смертної кари. Україна повинна приєднатись до тієї міжнародної спільноти, яка закликає відмовитись від страти колишнього диктатора Іраку.

ВІЧЕ звертається до Президента, Уряду та Верховної Ради України із закликом зробити відповідну заяву щодо зміни покарання Саддаму Хусейну та закликати всі країни світу відмовитись від застосування смертної кари.

За дорученням Політради партії ВІЧЕ Голова партії Інна Богословська»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1275